Caringo Filefly

Caringo FileFly is een heterogeen Data Management Systeem waarmee data afkomstig van Windows- en Netapp fileservers kan worden verplaatst naar Caringo Swarm object storage. Bestanden worden op basis van policies gemigreerd naar Swarm, maar blijven door middel van een zogenaamde ‘stub’ transparant benaderbaar voor de eindgebruiker.

Door de migratie van data op primary storage naar Swarm wordt de storage van de primaire storage vrijgespeeld en worden tevens back-up tijden van deze omgevingen drastisch verkleind. De gemigreerde data blijft beschermd via het in Swarm ingebouwde replicatie-mechanisme.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van FileFly for Swarm is dat het Swarm storage backend een optimaal ‘always-on’ schaalbaar platform is waar zonder downtime capaciteit aan kan worden toegevoegd, oude server hardware kan worden uitgefaseerd/vervangen en firmware-updates kunnen worden uitgevoerd. Door de helft van het Swarm-storagecluster op een aparte fysieke locatie te plaatsen is er tevens een failover mogelijkheid in geval van een site-disaster.