Storius  
 
  U bent hier: Storius.nl » Voordelen  

Voordelen van de Storius opslagsystemen

Met een Storius opslagsysteem kiest u voor een kostenreducerend opslagsysteem dat eenvoudig schaalbaar is en hardware onafhankelijk functioneert. U hebt dus geen hoge aanschafkosten en bovendien de volgende voordelen:

 1. Geschikt voor lange termijn opslag van uw waardevolle data
  Al uw data is veilig online opgeslagen en is niet onderhevig aan slijtage of veroudering. Data op een cd-rom gaat maximaal 10 jaar mee waardoor u regelmatig uw data opnieuw moet opslaan. De kwaliteit van de data op een Storius opslagsysteem kent geen uiterste houdbaarheidsdatum.
 2. Inzetbaar als fileserver en als archiefkluis
  Storius voegt uw behoefte aan een fileserver en een archiefruimte samen in één data opslagsysteem dat snel genoeg is voor uw alledaagse fileservice taken en tegelijkertijd robuust en prijsgunstig is om als archief te dienen. U hoeft niet langer peperdure diskruimte te gebruiken voor uw groeiende archief. U slaat de data simpelweg op in uw Storius opslagsysteem.
 3. Data-integriteit gegarandeerd
  Alle bestanden die u opslaat worden voorzien van een digitale handtekening. Dit betekent dat de bestanden beveiligd zijn tegen aanpassen, overschrijven en verwijderen. Hiermee is de integriteit van uw data gegarandeerd.
 4. CAStor sofware werkt hardware onafhankelijk
  Het Storius storage systeem werkt op basis van CAStor software. Deze software draait op algemeen verkrijgbare systemen. U hebt dus geen hoge aanschafkosten door verplichte aanschaf van prijzige hardware van specifieke merken. U kunt standaard hardware gebruiken voor het draaien van de CAStor software.
 5. Eenvoudig uit te breiden naar meer opslagcapaciteit
  Het CAStor systeem werkt met nodes (hardware). U start met de hardwarecapaciteit die u nodig heeft en kunt deze eenvoudig uitbreiden op het moment dat daar behoefte naar is binnen uw bedrijf. U voegt een extra opslagnode toe aan het bestaande systeem, sluit daar een CAStor USB-stick met besturingssoftware op aan en binnen 60 seconden is uw CAStor server te gebruiken.
 6. Gefaseerde overgang naar nieuwe hardware
  U breidt uw huidige opslagcapaciteit uit met het aantal benodigde opslagnodes en de opgeslagen data wordt automatisch gefaseerd verdeeld over de nieuwe hardware. Dit heeft als grote voordeel dat het systeem niet ‘down’ hoeft bij een capaciteitsuitbreiding. U heeft dus altijd de beschikking over uw opgeslagen gegevens.
 7. Automatische replicatie van data
  Elk bestand dat in de nodes wordt opgeslagen wordt automatisch gerepliceerd. Dit houdt in dat er altijd een kopie van uw data lokaal op uw nodes voorhanden is.

U kunt bij Storius ook opslagcapaciteit huren als u een kopie van uw data op een andere locatie wilt laten draaien. Hierdoor blijft het storage systeem en dus uw data, zelfs bij extreme calamiteiten, beschikbaar.

Vraag informatie aan!

Met Storius is uw data beschermd en eenvoudig te benaderen. Als bijkomend voordeel kunt u klein beginnen, met een klein aantal nodes (hardware) en uitbreiden als daar binnen uw organisatie vraag naar is.

Vraag informatie aan!

Vraag gratis en vrijblijvend informatie aan over onze data storage oplossingen.